Rogalands deltagelse i klasseløpene på Bjerke denne helgen

07.09.2023
Artikkelbilde
Ada Ø.K. og Bernt Øksnevad (foto: Arnfinn Roaldsøy)

Denne helgen arrangørers klasseløpene på Bjerke. Oppdretterfylket Rogaland stiller som vanlig sterk, både på oppdretter og eiersiden. Hoppefinalene kjøres på lørdag, og de åpne klassene på søndag.

Norsk Hoppekriterium

I kaldblodsklassen i Norsk Hoppekriterium stiller Ada Ø.K. som en av favorittene. Hun har nylig satt nye banerekorder på Forus og hun vant sin kvalifisering på 1.26,4. Ada Ø.K. er eid og oppdrettet av Stall Davenskø, og trenes og kuskes av Bernt Øksnevad. Elita starter i samme finale, hun er oppdrettet av Leidulf Storhaug.

I klassen for varmblodshester er Grand Queen, Alunita og Onlyyou Eleven L. blant favorittene i en åpen finale. Grand Queen vant sin kvalifisering, hun er oppdrettet av Grand Trotting & Breeding 2020 KB ved Ments Tore Møller, og eies av A-laget med Møller i spissen. Onlyyou Eleven L. vant også sin kvalifisering. Hun er oppdrettet av Stall Nice Eleven ved Dag Lea. Alunita ble nummer to i kvalifiseringen. Hun er oppdrettet og eid av Gry Elise Opsal fra Sandnes.

 

Norsk Hoppederby

I Norsk Hoppederby for kaldblodshester er det to Ø.K. hester med. Allie Ø.K. og Suså Ø.K. Suså Ø.K. vant Norsk Hoppekriterium i fjor og er en av favorittene i år. Suså Ø.K. eies av Stall i Sus og Dus ved Stian Øksnevad, og er oppdrettet av Stall Davenskø ved Bernt Øksnevad. Allie Ø.K. er eid av Stall Davenskø, oppdrettet av Olaug Brit Øksnevad, og trener og kuskes av Bernt Øksnevad.

Åse Mona er også med i Norsk Hoppederby, hun er oppdrettet av John Terje Erga,

Dutchess Sun, Tigress O. og L.A.’s Venus er med i Norsk Hoppederby for vamrblodshester. Dutchess Sun er oppdrettet og eid av Eirik Djuve. Tigress O. er eid av Malin C. Stokke og Espen R. Scheie, oppdrettet av Stall Odds ved Sigve Lea, trent av Malin C. Stokke og kusket av Pål Buer. L.A.’s Venus er oppdrettet av John Aa. Tjøtta fra Bryne.

 

Norsk Travkriterium, åpen klasse

Hå Lodve og Kringelandkyro var representantene fra Rogaland som kvalifiserte seg til Norsk Travkriterium for kaldsblodshester. Hå Lodve er oppdrettet av Stian og Sigmund Nesvik. Kringelandkyro er oppdrettet og eid av Geir Arne Eriksen fra Aksdal.

Just Like Heaven har vunnet sine fem siste starter, og vant både Prinsesse Märtha Louises Pokalløp og Hans Petter Tholfsens Minneløp. Han blir klar favoritt i finalen med 650.000 kr til vinneren. Just Like Heaven er oppdrettet av John Sigve Tjelta, og eies av Stall Heaven Can Wait ved Morten Mauland.

Holly Winner starter også i Norsk Travkriterium. Han er oppdrettet av Irene Helland & Stein Bjarte Rimestad, og eies av Stall Holiday ved Svein-Arne Stangeland fra Røyneberg.  

 

Norsk Travderby, åpen klasse

4-årige Bore Mikkel har allerede tjent over 2 millioner kroner. Han er en av favorittene i Norsk Travderby for kaldblodshester. Bore Mikkel er oppdrettet av Kjetil Bore.

Prinsen av Sola og Stå Stille kvalifiserte seg også til finalen med 700.000 kr til vinneren. Prinsen af Sola er oppdrettet av Eirik Djuve. Stå Stille er oppdrettet av Mariann Borgen, eies av Linda Borgen, og trenes og kuskes av Tom Erga.

 

Vi ønsker alle samme lykke til!