Det er godt med travet som hobby

05.04.2024
Artikkelbilde
Foto: Trav365

Crowbar er klar for V75 på Forus lørdag kveld. Han ble kjøpt inn en sen lørdagskveld som åring, noe eier Lars Kristian Løkken ikke angrer på.

Men foran lørdagens løp ligger han litt lavt.

- Jeg synes det var et tøft løp. Der er mange gode, men vi fikk vel det beste sporet han kunne få slik sett. Han er vel en av tre-fire stykker som kan vinne om alt klaffer, tenker jeg.

Han betegner Crowbar som en gladgutt.

- Han er en ordentlig gladgutt som elsker å trene. Livet ser han lyst på, og han er veldig blid og fornøyd. Han vet når vi kjører intervaller hvor han får lov og gå på, han finnes ikke stri, men vet hvor han kan strekke seg litt. Han er kanskje litt vel glad noen ganger, og hopper og spretter litt. Det har resultert i at han har tråkket seg i luftegården noen ganger, noe som har gjort at jeg har måttet stryke han en gang. Sammenlagt er det en veldig snill og helt ukomplisert hest på alle måter, smiler han.

Løkken forteller at hesten ble kjøpt inn etter et lystig lag.

- Crowbar har jeg hatt siden han var åring. Jeg kjenner oppdretterne hans, og han ble innkjøpt i et lystig lag en lørdagskveld faktisk. Det bare ble slik, og jeg angrer ikke. Han sto hos Britt Elin Oftedahl på utegang da, og han ble innkjørt før han kom til meg. Etter dette har jeg trent han selv, fra grunntrening til nå. Han var den første og siste treårsvinneren på Forus i fjor. Det eneste minuset med han er at han har litt dårlige høver. Han sprekker fort og må plastres mye. Slik har han vært hele tiden, forteller han.

- Har du flere hester?

- Nei, nå koser jeg meg bare med Crowbar og har travet som hobby. Det er veldig fint, konstaterer han.