Spenning foran debut

11.04.2024
Artikkelbilde
foto: Arnfinn Roaldsøy

Anja Rosland debuterer med sin Come Majesty på Forus fredag. Hun er oppdretter, eier og trener av den tre år gamle hingsten etter Maharajah. Så langt har alt gått etter planen.

Nå er det opp til bevis.

- Det er ikke godt å si hvor god han er. Han må få bevise litt selv også. Det er en sterk og fin hest som har trent, og trener fint. Jeg har litt forhåpninger til han etter hvert. Jeg hadde også moren, hun var god, spesielt som treåring. Om sønnen følger samme hovspor er det veldig kjekt. Nå må han få komme i gang først og vise seg frem litt. En ting er trening, en annen ting er løp, sier hun.

Hun sier hun har satt seg et litt hårete mål om at de kan reise litt rundt og starte og ha det kjekt ilag.

- Jeg er litt forsiktig med å sette noen målsetning enda. Det er en treåring og rutinene må komme i gang i første omgang. Nå i starten blir det noen fine løp på Forus, om han er fin er det mer naturlig å tenke mot østlandsbanene også. Moren vant Martha-løpet på Biri, og det er en bane jeg alltid har likt. Det er mange gode hester i denne årgangen. Nå skal han bygges forsiktig opp og jeg får se hvordan han svarer på det, tenker hun.

Hun forteller om en hingst, som ikke er spesielt hingstete. Han er derimot leken og glad i hverdagen og snill og fin å kjøre.

- Han liker å holde seg aktiv, kan man si. Det ryker noen tepper med jevne mellomrom. Han er kjekk og barnslig, og skikkelig tenåringsgutt nå. Det må være litt personlighet med dem også. Jeg er veldig opptatt av at de skal være høflige og greie når vi oppdrar de. Han kan hoppe og herje litt når man leier på han, og stort sett er han en gladgutt, smiler hun.

- Hvordan endte du i travet?

- Hester har jeg alltid likt. Som barn gikk jeg på rideskole. Rogaland er jo et travfylke og det bare ble slik. Jeg fikk komme og stelle og ri noen travere. Også er det konkurranseaspektet, det gir meg noe å strekke meg etter. Konkurransedelen gir meg litt mer mål og mening. Jeg har alltid likt og holdt på med unghester, og har kjørt inn en del for Pål Buer. Det har vært en liten spesialitet og holde på med de unghestene. Da ble det naturlig og ha en selv også. Jeg hadde en avtale med oppdretteren til mammaen til Come Majesty, om at de skulle få henne tilbake som avlshest, jeg spurte dem pent om jeg kunne få bruke henne. Henne kjøpte jeg tilbake etter hvert, og nå har jeg mor og sønn. Jeg var der da han ble født, og da er det litt ekstra spesielt. Han har en ekstra plass i hjertet mitt, medgir hun.