- Stas å bli satt pris på

02.02.2024
Artikkelbilde
Foto: Arnfinn Roaldsøy /Fotobertil

På gallaen forrige helg ble Marty Hill hedret som Årets montehest. Sjuåringen er eid av Lisbeth Langrin Hansen og trent av samboer Kenneth Handeland, som satte veldig pris på utmerkelsen.- Det er alltid stas med noe sånt. Å bli årets montehest viser også at hesten har vært god. Ikke bare var han mestvinnende montehest på Forus, men også i Norge, så det sier jo litt. Da er det stas å bli satt pris på, forteller Handeland.
Den nå sjuårige hesten kom til paret helt på tampen av 2022. At det ble slik var imidlertid litt tilfeldig.
- Rett før jul i 2022 var jeg og hentet han hos Flemming Jensen i Danmark. Han lå ute for salg da vi kom over han. Det var en hest som hadde gått noen bra tider i Danmark og han virket interessant. Jeg snakket litt med eier og så ble vi enige, men det var litt tilfeldig, fortsetter han.
Etter fem starter med litt blandet suksess, en tredjeplass som best, i sulky, prøvde man Marty Hill i monte i april. Det som skjedde etter det var rett og slett fantastisk: i alle 13 monteløp i 2023 havnet hesten på trippelen etter sju seire, fire andre- og to tredjeplasser.
- Han gjorde det hyggelig i noen sulkyløp fra dårlige startspor, men vi innså på våren at han hadde hadde forutsetningene til å bli en god montehest. Marty Hill er travsikker, rask til beins og har fysikken. Da får man mye gratis i monte, forklarer Handeland.
- Er du overrasket over hvor god han var?
- Jeg hadde troa, men så ikke for meg at han skulle være så god. I tillegg må jeg berømme Hege Kristin Høyland, som virkelig tok vare på sjansene og omtrent ikke gjorde noe feil. Hun har stilt opp og vært der, og vi setter stor pris på det samarbeidet med henne, legger han til.
I årets eneste start så langt, i Bergen forrige torsdag, ble det en fjerdeplass. Nå blir det en liten pause, men Handeland håper og tror sjuåringen fremdeles skal kunne bite fra seg i 2024 også.
- Vi sjekket han opp etter det løpet og han fikk litt service, så det går nok et par måneder før han er tilbake i banen igjen. Tanken er at vi skal kombinere litt mer med sulkyløp i år. Det er en stor og kraftig hest som har trengt litt tid, og fått dette. Han har kjørt inn mye penger det siste året, men det skal fremdeles være litt mer å gå på, og håper fremdeles skal hevde seg bra i løpene, avslutter han.