- Trives godt med hestene mine

15.02.2024
Artikkelbilde

Kathrine Strand seler ut to spennende hester på løpene på søndag, og klaffer alt kan det bli to turer til seremoniplass.


 I det første løpet gjør Diamanten sin tredje start i karrieren. I det forrige løpet, i september i fjor, ble det seier. Hun ser ikke bort fra en gjentakelse søndag.
- Vi var inne på Forus med han forrige mandag, og jeg likte det jeg så. Feilfritt har han veldig god mulighet, vurderer hun.
Den spesielle femårige har vært hos Strand siden sensommeren 2022, etter å ha gått barneskoene hos Øystein Tjomsland. Der var han en av de mest talentfulle, men også en av de absolutt tøffeste guttene i klassen, på godt og vondt.
- Han kom til meg for ett år og fem måneder siden. Kort fortalt, Diamanten var en fryktelig krevende hest. De som skulle ha han kunne ikke hanskes med hesten så jeg overtok han. Diamanten var mentalt og psykisk i kjelleren og vi måtte starte på nytt med han. Det ble mange runder med ei dame som driver med horsemanship, og med hjelp av henne ble han en helt ny hest. Jeg merket fort at hesten var veldig talentfull, for han har en vilje og et pågangsmot som det ikke er noen ende på, forteller hun.
Selv om det mentale begynner å komme på plass, har femåringen imidlertid også slitt fysisk. Men også der har man funnet ut av problemene.
- Han har slitt veldig med aksjonen, spesielt et bakbein har kranglet, og fikk derfor en pause, Det løsnet da vi fikk en alternativ behandler på han, og en veterinær som behandlet iliosacralleddet.
Etter at Diamanten er ferdig med sitt løp er det Code Young sin tur. Seksåringen havnet i dødens på First One Diamond sist, men avgjorde på råsterkt vis til seier. Strand innser at det kan bli nok en tur til seremoniplass.
- Code Young har en god mulighet. Sporet er fint, formen er uforandret og fin, han har tatt forrige løp på en god måte og er full av energi. Det eneste minuset er at jeg ikke har fått trent som jeg vil i det siste på grunn av været, siden snø og vind har resultert i dårlige kjøreforhold, legger hun til.
Fungerer vallaken som hun håper blir det ny start bare seks dager senere.
- Planen er at han skal starte V75 i Bergen, så jeg håper på en fin gjennomkjøring søndag. Ellers så tenker jeg at vi starte på med han her på Forus sålenge han er hel og frisk.
For Kathrine Strand ruller det bra på for tiden. Diamanten står med to seire på sine tre siste starter. Stallens tredje starthest, Malika tok også to seire i fjor høst.
- Jeg trives godt med hestene mine. Nå ser jeg bare frem til våren med bedre temperaturer og bedre vær. Våren er den beste tiden i hele året, synes jeg, smiler hun.
Så spørs det om ikke en seier eller to på søndag også kan varme godt?