- Da betyr det litt ekstra

11.01.2024
Artikkelbilde
Famme og Emil Oftedal (Foto: Arnfinn Roaldsøy

Emil Oftedal og Fammi prøver seg i V75 på Forus lørdag. Femårshoppa vant på imponerende vis sist, men Oftedal er usikker på om det kan bli en ny seier denne gangen.

- Jeg håper hun kan være trippelaktuell. Sporet er fint, men Fammi møter bedre hester denne gangen så det må klaffe. Derfor vil jeg ikke gå ut for høyt, påpeker Oftedal.

I forrige start rekordforbedret hoppa seg med 1,6 sekunder da hun tok karrierens første seier. Oftedal merker at hoppa er i ferd ed å endre seg.

- Der så vi en ny side av henne. Jeg har ikke helt fått ut kapasiteten før, men der bydde hun på seg selv. Jeg har jo følt hele veien at det bor i henne, og det er jo det jeg også håper å få en liten bekreftelse på når vi nå melder henne mot tøffere motstand, forklarer han.

- Fammi betyr vel litt ekstra for deg også?

- Det er klart det er ekstra kjekt å vinne med henne. Min mor og far er jo oppdrettere, og jeg har gjort alt med Fammi hele veien. Da betyr det litt ekstra, smiler han.

Oftedal har tre hester på treningslista og kombinerer travsporten med fulltidsjobb. Det er imidlertid et skikkelig lagarbeid for å få det hele til.

- Det er meg, min samboer og min brors samboer som tar oss av de hestene. Vi har ansvaret for en hver, og Fammi er den jeg tar meg av. Jeg legger opp løpet i trening, men vi jobber sammen og hadde ikke klart det uten dem. I tillegg hjelper mor og far også til, så det er mye hjelp å få, understreker han.

- Hun debuterte ikke før hun var fire år. Hva er historikken?

- Hun har litt størrelse, så hun har trengt tid - og fått det. Nå kunne hun nok debutert som treåring, men hun hadde et uhell i luftegården på høsten så da ventet vi litt. Samtidig var det nok lurt å vente, for jeg tror vi får igjen for tålmodigheten, legger Oftedal til.

Det er ikke bare på det fysiske planet Oftedal håper å få igjen for den tålmodigheten, for han ser også at Fammi er ei mer voksen hoppe nå.

- Hun er normalt veldig snill i det daglige. Når vogna kommer på, derimot, har hun sterke meninger. Det går nå, men har vært noen kamper. Hun har utvilsomt blitt mer moden mentalt også, for nå er hun enkel å ha med å gjøre på banen. Håpet mitt nå er bare at hun fortsetter å utvikle seg med løpene i år. Kapasiteten er der, avslutter han.