- Jeg får aldri en sånn hest igjen

27.03.2024
Artikkelbilde
foto: Privat

Ole Gaute Gudmestad tar med seg familiehesten G. Jerken til Moe Odins Æresløp på Klosterskogen lørdag. Et bedrøvelig tiendespor demper dog forhåndsforventningene.

- Det er knallhard motstand og jeg er fornøyd med en fin premie, vurderer Gudmestad etter å ha sett på programmet. 

Sporet er langt far optimalt for den startraske røde hesten, men treneren har et lite håp om at det faktisk kan bli en fordel.

- Det kunne faktisk vært verre. De foran meg er vel ikke så raske, så det hele er veldig usikkert på startsiden for min del. Det blir å kjøre på sjans. Samtidig er det vel flere som vil kjøre litt fra start. Det håper jeg at de gjør. Blir det et lureløp blir det helt umulig, men blir det skikkelig kjøring kan det hjelpe oss, forklarer han.

I sin forrige start ble 1.20-traveren tredje i Jacob Meyers Pokalløp på Bjerke.

- Da var jeg strålende fornøyd med han. Samtidig var det stang inn. Vi sto vi fint til i løpet, fikk lederryggen og et økonomisk løp. Man må ha stang inn i disse løpene for konkurransen er knalltøff. Jeg tror imidlertid ikke på stang inn to ganger på rad, legger han til.

- Men formen er fin?

- Det virker da sånn. Han får bare rolige mosjonsturer nå som det er så tette starter, men det ser greit ut, påpeker Gudmestad.

G. Jerken har blitt 11 år, og gjør karrierens 148. start på Klosterskogen. Gudmestad er imidlertid klar på at den røde elitetraveren ikke er preget av verken alder eller den lange karrieren.

- Han er lik seg selv, og man merker ikke alderen på han. Det er en fantastisk hest med utrolig god helse. At han er så holdbar er jo bare enestående. Det er nok ikke mer utvikling i han, men jeg tror han kan holde seg på dette nivået en god stund fremover. Jeg håper i hvert fall på det, smiler han.

- Hva gjør man for å få en så holdbar hest?

- Det er nok ikke noe vi har gjort, han er bare født slik. Helsa er kjempegod, og samtidig er han veldig korrekt. Beina er han er korrekte, det er en lett type, og han er lett og gild å holde på med. Nei, jeg får aldri en sånn hest igjen, forklarer han.

En seier hadde han nok vært utrolig godt fornøyd med, for da kunne drømmen om Elitkampen kanskje vært innenfor rekkevidde. Gudmestad innser imidlertid at det nok ikke kommer til å skje.

- Jeg har jo meldt han på Solvalla de to siste årene, men han sliter med å ha nok poeng til å komme med. I fjor var han vel andre reserve. Man må ha fryktelig mye poeng, og det er ikke så lett når det er mye mer penger å kjøre om i Sverige. Det er jo ikke slik at jeg bare kan ta mange turer til Sverige her fra Jæren bare for å samle poeng. Så jeg tror ikke Elitkampen er realistisk, dessverre. Det er jo veldig tøft i eliten nå. Før var det Odd Herakles og så kunne vi kjempe bak han, men nå er det flere gode, avslutter han.