Er man på jobb, så er man på jobb.

05.03.2024
Artikkelbilde

Andelslaget bak Lucky I Am går mot en spennende lørdag. Hoppen er i sin livs form og skal kjempe om 60.000 kroner. Det kan bli en flott 50-årspresang til medeier og kusk Jørn Bjaanes.

Samen med Tommy Gudmestad, Tor Leiv Gudmestad og Arild Aatnesen utgjør Bjaanes Team Lucky. Lørdag skal de leve opp til stallnavnet. Da jager deres gode femårshoppe karrierens femte seier i det 27. forsøket.

- Det er et fint løp for henne, jeg tipper hun er en av dem som kan vinne. Hun kan være litt klomsete på voltestart og taper nok litt tid der. Det er flere gode rett bak, men hun er i kjempeform. Det er viktig og ha god tro, smiler Tommy Gudmestad.

Han ser for seg at de alle er i hesteringen på lørdagen. Han kan ellers fortelle om et velsmurt andelslag.

- Far kjører i trening, Jørn kjører i løp og jeg skor, mens Arild har oversikten. Vi har styremøte i slutten av hver måned. Jeg og far bort rett ved stallen, mens Jørn er innom i hvert fall to ganger i løpet av uken. Arild kommer på kveldene. Han sjekker over henne, og bøyer og behandler kroppen før det er noe. Ellers har vi Equiterapaut en gang i måneden, og fast veterinær som kjenner henne. Det synes vi er viktig, forteller han.

Lørdagen blir spesiell på flere måter. Ikke bare skal de starte i et godt betalt V75-løp. Kusken har dessuten bursdag. Det går ikke upåaktet hen i en munter vennegjeng.

- Jeg har i hemmelighet sponset et ponniløp i hans navn. Jørn Bjaanes 50-årsdag ponniløp. Døtrene er nede på Forus, og han skal ut i banen og kjøre. Barna får være med og dele ut premier til ponniene, det tror jeg de er lynklare for, ler Tommy.

Ellers håper de bare på en fin dag på hjemmebane.

- Det er kjempestort å være med. Så håper jeg vi kan sette farge på løpet. Det er dette vi trener mot, å starte i litt større løp. Nå har vi en hest som kan kjempe blant de tre første i alle fall. Jeg håper hun kommer greit ut fra start. Da har hun en sjanse. Det blir nerver fram til løpet. Jeg tar av framskoene og da får hun mer snert i steget. Om hun vinner er det svære greier, sier han.